Fokus på bæredygtighed

Hos PREMIND®BIOTICS ønsker vi at gøre en forskel på bæredygtighedsagendaen. Vi påstår ikke, at vi er perfekte, men vi arbejder hele tiden på at optimere værdikæden, ud fra et hensyn om, at vi alle må bidrage til en bæredygtig planet. Derfor arbejder vi bl.a. med FNs 17 Verdensmål, som et værktøj til løbende at forbedre os. Læs mere

 

Kompostérbar emballage 

I vores branche er emballagespildet ufattelig stort. Hvert år smides der hundredetusinder af plastikpilleglas ud. Heldigvis benytter flere i dag emballage produceret i genanvendeligt materiale, men det er desværre ikke ensbetydende med, at det også bliver genanvendt.  

Vi har derfor valgt at gå helt andre veje. Dels har vi designet et – synes vi selv – superflot glas. Håbet er, at I vil se mulighederne i at genbruge glasset, fx til krydderihylden, småmønter, børnenes perler og så selvfølgelig til at fylde nye kapsler i. Vi tilbyder nemlig også refill-poser med kapsler, så du ikke behøver købe et nyt glas. 

De fleste refill-produkter produceres i plast, men vores fremstilles af komposterbart materiale, så man kan sige, at de indgår i en fuldstændig cirkulær proces. I princippet kunne du grave refill-poserne ned i din i have, og lade dem blive optaget som en del af naturens kredsløb.  

Tanken bag vores emballagepolitik er derfor dels at forlænge levetiden på emballagen, ved at kunderne genbruger glassene, dels at lade refillposerne indgå i et naturligt kredsløb.

Køber du refillposer er prisen i øvrigt lavere, end hvis du køber på glas. Så det er ikke kun bæredygtigt for planeten, men også for din økonomi.  

Rene produkter er bæredygtige produkter

Masser af medicin og kosttilskud er fyldt med kemi, konserverings- og tilsætningsstoffer. Det er som udgangspunkt ikke godt for din sundhed, men hvad de fleste ikke tænker over er, at det også er usundt for miljøet. Alle de dårlige stoffer og kemikalier, som din krop ikke optager, ryger nemlig videre ud i systemet, når du går på toilettet. Da de fleste danske vandværker ikke er konstrueret til at nedbryde kemikalier mm., ender de i sidste ende i naturen.   

For din og miljøets skyld anvender vi derfor kun ingredienser uden kunstige tilsætningsmidler. Som med emballagen er råvarer og produktion områder hvor vi løbende vil minimere vores indvirkning på miljøet. Derfor er et af de verdensmål vi arbejder med ”Verdensmål 12 Ansvarlig forbrug og produktion”.    

Hvordan kan du bidrage til bæredygtighed?

Først og fremmest bør du altid overveje, hvilket aftryk du sætter som forbruger. 

I forhold til PREMIND®BIOTICS kan du som sagt, genbruge de flotte glas og så kan du købe kapsler i refillposer i stedet for i glas.

Har du bæredygtige ideer til fx vores produkter eller emballage, er du også velkommen til at sende os en mail.

Hvad kigger du efter?