Fokus på bæredygtighed

Hos PREMIND®BIOTICS ønsker vi at gøre en forskel på bæredygtighedsagendaen. Vi påstår ikke, at vi er perfekte, men vi arbejder hele tiden på at optimere værdikæden, ud fra et hensyn om, at vi alle må bidrage til en bæredygtig planet. Derfor arbejder vi bl.a. med FNs 17 Verdensmål, som et værktøj til løbende at forbedre os.

Kompostérbar emballage 

I vores branche er emballagespildet ufattelig stort. Hvert år smides der hundredetusinder af plastikpilleglas ud. Heldigvis benytter flere i dag emballage produceret i genanvendeligt materiale, men det er desværre ikke ensbetydende med, at det også bliver genanvendt.  

Vi har derfor valgt at gå helt andre veje. Dels har vi designet et – synes vi selv – superflot glas. Håbet er, at I vil se mulighederne i at genbruge glasset, fx til krydderihylden, småmønter, børnenes perler og så selvfølgelig til at fylde nye kapsler i. Vi tilbyder nemlig også refill-poser med kapsler, så du ikke behøver købe et nyt glas. 

De fleste refill-produkter produceres i plast, men vores fremstilles af komposterbart materiale, så man kan sige, at de indgår i en fuldstændig cirkulær proces. I princippet kunne du grave refill-poserne ned i din i have, og lade dem blive optaget som en del af naturens kredsløb.  

Refill-poserne er fremstillet i Kraftpapir, som er et 100% biologisk nedbrydeligt naturprodukt. Papiret er lavet af naturlige materialer. Pulpen er lavet af lange jomfrufibre af maritim fyr og bleges ikke for at sikre minimal kemisk behandling. 

Kraftpapir nedbrydes helt naturligt. Ligesom bladene fra træerne, nedbrydes kraftpapir naturligt inden for få uger og vender tilbage til sin oprindelige form af cellulosefibre, som fuldt ud kan assimileres i dets oprindelige naturlige miljø uden nogen negativ indvirkning på naturen eller menneskers sundhed.

Refill-poserne indeholder også Polymælkesyre (PLA). PLA bruges som en naturlig erstatning for oliebaseret plast og polyesterprodukter.  PLA stammer fra planter og er også en vedvarende ressource. 

Tanken bag vores emballagepolitik er derfor dels at forlænge levetiden på emballagen, ved at kunderne genbruger glassene, dels at lade refillposerne indgå i et naturligt kredsløb.

Når du køber vores refill-poser gør du både dig selv og miljøet en tjeneste. Udover at købe et bæredygtigt produkt, har vi nemlig også valgt at gøre refill-produkterne billigere, end hvis du køber glas hver gang. Du kan få alle vores produkter i de bæredygtige refill-poser.   

Rene produkter er bæredygtige produkter

Masser af medicin og kosttilskud er fyldt med kemi, konserverings- og tilsætningsstoffer. Det er som udgangspunkt ikke godt for din sundhed, men hvad de fleste ikke tænker over er, at det også er usundt for miljøet. Alle de dårlige stoffer og kemikalier, som din krop ikke optager, ryger nemlig videre ud i systemet, når du går på toilettet. Da de fleste danske vandværker ikke er konstrueret til at nedbryde kemikalier mm., ender de i sidste ende i naturen.   

For din og miljøets skyld anvender vi derfor kun ingredienser uden kunstige tilsætningsmidler. Som med emballagen er råvarer og produktion områder hvor vi løbende vil minimere vores indvirkning på miljøet. Derfor er et af de verdensmål vi arbejder med ”Verdensmål 12 Ansvarlig forbrug og produktion”.    

Hvordan kan du bidrage til bæredygtighed?

Først og fremmest bør du altid overveje, hvilket aftryk du sætter som forbruger. 

I forhold til PREMIND®BIOTICS kan du som sagt, genbruge de flotte glas og så kan du købe kapsler i refillposer i stedet for i glas.

Har du bæredygtige ideer til fx vores produkter eller emballage, er du også velkommen til at sende os en mail.

 

FNs Verdensmål

PREMIND®BIOTICS og de 17 verdensmål

Du kender sikkert FNs 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling. De 17 Verdensmål blev vedtaget af verdens regeringsledere i 2015 og satte ambitiøse mål for social og miljømæssige mål frem mod først og fremmest 2030. 

Verdensmålene er ikke bare noget regeringerne skal leve op til, det er et ansvar vi alle må tage på os, du og jeg, men også virksomhederne har et kæmpe ansvar. Derfor har vi valgt at bruge verdensmålene som et strategisk værktøj, der har en reel indflydelse på vores beslutningsprocesser.

Vi har valgt at starte med at fokusere på tre mål. Med tiden, og som vi bliver bedre, udvider vi måske med flere. Nedenfor kan du se de mål vi har valgt at fokusere på. Man kan arbejde med verdensmålene på mange måder, så vi vælger også at tilpasse dem vores hverdag, og arbejder ikke slavisk gennem de 169 delmål der findes under de 17 hovedmål.

 

 

Mål 3. Sundhed og trivsel

Sundhed og trivsel ligger helt naturligt for os og er derfor også et oplagt mål at arbejde med. Helt konkret kigger vi meget på de råvarer vi benytter og i den forbindelse er målet også en guideline og en reminder når vi kigger på nye ingredienser og hvordan de produceres. Da flere af vores ingredienser kommer fra fx Asien, en verdensfordel hvor arbejdsforhold ikke nødvendigvis har samme standard som i Danmark, kan sundhed og trivsel fx. også vedrøre de lokales forhold, og at man har dem i tankerne, når man vælger leverandører.   

Mål 12. Ansvarligt forbrug og produktion

Mål 12 er et fokusområde som vi har brugt og bruger mange kræfter på. Fx. er hele vores politik omkring bæredygtige emballager, centreret omkring netop ansvarligt forbrug og produktion.

Et naturligt fokus kan også være at stille endnu større krav til selve fremstillingen, kan man fx. spare på energi med deraf lave CO2-udledning og kan man reducere vandforbruget.  

Mål. 17. Partnerskaber for handling

Partnerskaber kan være mange ting. Det kan fx. organisationer der kigger på arbejdsforhold i de lande vi får ingredienser fra, det kan også være forskere vi arbejdere med eller designere der kan gøres vores emballage endnu mere bæredygtigt. Det kunne også være de influencers vi benytter til at promovere vores produkter. Partnerskaber for handling er først og fremmest at vi vælger samarbejdspartnere, som deler de samme værdier som os i forhold til bæredygtighedsagendaen.