Få FOKUS i din hverdag

Hvad var det nu jeg skulle? Ofte må man stille sig selv netop det spørgsmål flere gange dagligt. Vi mister fokus og kan ikke huske, hvad vi var i gang med. I stedet må vi tjekke kalenderen på telefon og computer. For at komme igennem den slags dage og få ting gjort, ender vi tit med at drikke for meget kaffe og kommer til at udsætte opgaver.

 

Udsættelse og overspringshandlinger er ofte resultat af manglende koncentration og fokus. Nogle tror det skyldes, at du ikke er motiveret nok, men videnskaben siger noget andet.

Udsættelse er den konstante kamp mellem to dele af dit nervesystem: det limbiske system også kendt som den ”ubevidste zone” (inklusive fornøjelsescentret) og den præfrontale cortex også kendt som ”Planlæggeren og Beslutningstageren” (1). Når Det limbiske system vinder, hvilket sker oftest, da det er en mere udviklet del af nervesystemet, giver vi efter og udsætter (2).

Her hos PremindBiotics bekymrer vi os dybt om din hjernes sundhed, og vi er frontløbere inden for naturdrevne tarm- og hjerneunderstøttende og forbedrede sundhedsløsninger.

Vores baggrund er forskning, og videnskabelig forskning viser, at vores hjernesundhed og tarmsundhed er tæt relateret. Disse to organer er forbundet med vagusnerven, som konstant sender meddelelser fra din tarm til din hjerne og omvendt. De sendte beskeder hjælper din hjerne med at tage vigtige beslutninger, så som at begynde at fordøje mad, fremkalde mæthedsfølelsen eller frigive antiinflammatoriske stoffer. Nogle af disse meddelelser sendes via metabolitter (små molekyler) produceret af tarmbakterier, såsom kortkædede fedtsyrer (SCFA), f.eks. butyrat (3). Tarmmikrobiotaen er også involveret i produktionen af ​​neurotransmittere, vores hjernes kemiske budbringere, såsom serotonin, GABA og acetylcholin. Acetylcholin er kendt for at spille en rolle ifm. koncentrationsevnen, og mangel på acetylcholin kan derfor have negative virkninger på din evne til at fokusere (4).  

For at hjælpe dig med at udnytte din hjernes potentiale og understøtte kognitive funktioner, udviklede vi hos PremindBiotics omhyggeligt vores nye sortiment af produkter med specielt udvalgte nootropika, præbiotika og vitaminer. Mange urter og planter er rige på fytokemikalier såsom polyfenoler, terpener og saponiner, som vores forskning har vist, har en præbiotisk effekt. Indholdet i vores produkter er baseret på vores innovative forskning udført på vores laboratorium i København. I vores patentanmeldte forskning har vi designet, testet og funktionelt valideret PremindBiotics produkterne. Vores kosttilskud er pakket i syrebestandige, smagsneutrale kapsler, der beskytter ingredienserne og sikrer, at de når tarmen, hvor de kan frigøre deres fulde potentiale.

For at hjælpe dig med at forbedre din evne til at forblive koncentreret, er vores produkt FOKUS fyldt med botaniske planter, der er kendt for deres nootropiske, kognitionsfremmende egenskaber, samt deres præbiotiske kræfter, der hjælper din tarmmikrobiota med at forblive sund og afbalanceret. Nedefor er et overblik over videnskaben bag nogle af de vigtigste ingredienser i FOKUS, og hvordan de kan hjælpe dig med at øge din koncentration og mentale velbefindende.

 

 

Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri, også kendt som Brahmi, er en basisplante i Ayurveda, der kan hjælpe med at øge din hjernekraft. Det er fyldt med antioxidanter og adaptogener, hvilket betyder, at det kan hjælpe med at forhindre fysiske og kemiske effekter af stress. Det er også et nootropikum med kognitionsfremmende egenskaber.Undersøgelser viser, at dets kognitionstøttende supereffekter hovedsageligt skyldes dets evne til at inducere dendritisk arborisering (5). Dendritter er en type nerver, der er tæt knyttet til læring og hukommelse, så dendritisk arborisering betyder dybest set en forbedring af den hastighed, hvormed disse nerveender vokser, hvilket øger vores lærings- og hukommelseskapacitet (6, 7). Andre undersøgelser viser også, at Bacopa Monnieri interagerer med dopamin og serotonin systemer involveret i regulering af kognition og opmærksomhed (8).   

Gingko Biloba

Gingko Biloba, en plante, der almindeligvis anvendes i traditionel kinesisk medicin, er kendt for sin kognitionsfremmende styrke. Den er rig på flavonoider og terpenoider, potente fytokemikalier med antioxidative egenskaber (9).Forskning viser, at Gingko fremmer god blodcirkulation og hjælper den vitale ilt med at nå din hjerne. En klinisk undersøgelse viste, at når patienter indtog Ginkgo Biloba, viste de en stigning på 12% i niveauer af cirkulerende nitrogenoxid, en forbindelse, der er ansvarlig for at udvide blodkarrene (10). Derudover viser undersøgelser, at Gingko kan øge kognitionen hos ældre mennesker, der lider af demens (11). Nye forsøg antyder, at Gingko Biloba kan være en lovende kandidat til behandling af depression. En undersøgelse viste, at tilskud af Ginkgo biloba vendte depression-associeret tarmdysbiose (ubalance) og øgede niveauerne af Lactobacillus-arter, der er set for at lindre depressive symptomer (12).

Panax ginseng

Panax ginseng, også kendt som ægte ginseng, er en af ​​de mest populære og almindeligt kendte botaniske planter og har været brugt i kinesisk medicin i århundreder. Ginseng er rig på ginsenosider og gintoniner, fytokemikalier, der ser ud til at regulere betændelse og har potente antioxidative egenskaber (13). Ginseng er også et velkendt adaptogen, der har evnen til at bekæmpe træthed og forbedrer kroppens evne til at modstå eksterne stressfaktorer (14). Derudover kan Panax ginseng fremme energi og mindske træthed. Kliniske undersøgelser viser, at personer, der lider af kronisk træthed, efter indtagelse af Ginseng oplevede mindre fysisk og mental træthed (15, 16). Derudover har Panax Ginseng en positiv effekt på vores humør. Forskere har set ginseng hæmme genoptagelsen af ​​serotonin, vores lykke-neurotransmitter (17). Mange farmaceutiske antidepressiva er også serotonin-genoptagelsesinhibitorer, hvilket bekræfter de humørsvingende egenskaber ved Panax Ginseng. Sundhed mellem hjerne og tarm er meget sammenkoblet, og undersøgelser viser, at Panax ginseng ikke kun er god for din hjerne, men også din tarm. Forskning tyder på, at indtag af ginseng forbedrer tarmmetabolismen og øger forekomsten af ​​Lactobacilli, Bifidobacteria, Bacteroides, Blautia og Faecalibacterium, bakterier kendt for deres sundhedsfremmende egenskaber (18, 19)

Sammen med en sund livsstil hjælper FOKUS dig med at udnytte din hjernes fulde potentiale. For at få den komplette oplevelse, kan du overveje at kombinere FOKUS med RO. Indtag af FOKUS om morgenen, hjælper dig med at øge din koncentration og sikrer fokus hele dagen, mens indtag af RO giver dig ro i krop og sind. Sammen giver de dig den perfekte synergi af tarm-hjerne-kraften.

Læs mere om FOKUS.  
   

 

Kilder

 

  1. Zeng et al. (2016): Identifying the Neural Substrates of Procrastination: aResting-State fMRI Study. Scientific Reports; 6, article number: 33203 

  2. Wu et al. (2016): Individual differences in resting-state functional connectivity predict procrastination.  Personality and Individual Differences; (95):62-67 

  3. Tribanek et al. (2012): Efficacy and tolerability of a once daily formulation of Ginkgo biloba extract EGb761® in Alzheimer's disease and vascular dementia: results from a randomised controlled trial.  Pharmacopsychiatry; 45(2): 41-6. 

  4. Galland (2014): The Gut Microbiome and the Brain. J Med Food; 17(12): 1261–1272. 

  5. Vollalaet al. (2011): Enhancement of basolateral amygdaloid neuronal dendritic arborization following Bacopa monniera extract treatment in adult rats. Clinics (Sao Paulo); 66(4): 663-71. 

  6. McCann et al. (2017): A Fragile Balance: Dendritic Spines, Learning, and Memory. Biol Psychiatry; 82(2): 11–13. 

  7. Stough et al. (2001): The chronic effects of an extract of Bacopa monniera(Brahmi) on cognitive function in healthy human subjects. Psychopharmacology (Berl); 156(4): 481-4.

  8. Aguiar et al. (2013): Neuropharmacological Review of the Nootropic Herb Bacopa monnieri. Rejuvenation Res.; 16(4): 313–326. 

  9. Wu et al. (2008): Ginkgo biloba extract improves coronary blood flow in healthy elderly adults: role of endothelium-dependent vasodilation. Phytomedicine; 15(3): 164-9.

  10. Wu et al. (2008): Ginkgo biloba extract improves coronary artery circulation in patients with coronary artery disease: contribution of plasma nitric oxide and endothelin-1. Phytother Res; 22(6): 734-9.  

  11. Ihl et al. (2012): Efficacy and tolerability of a once daily formulation of Ginkgo biloba extract EGb 761® in Alzheimer's disease and vascular dementia: results from a randomised controlled trial. Pharmacopsychiatry; 45(2): 41-6. 

  1. Chen et al. (2019): One water-soluble polysaccharide from Ginkgo biloba leaves with antidepressant activities via modulation of the gut microbiome. Food Funct; 10(12): 8161-8171.  

  2. Lee at al. (2011): Effects of Panax ginseng on tumor necrosis factor-α-mediated inflammation: a mini-review. Molecules; 16(4): 2802-16. 

  3. Liao et al. (2011): A preliminary review of studies on adaptogens: comparison of their bioactivity in TCM with that of ginseng-like herbs used worldwide. 13:57. 

  4. Kim et al. (2013): Antifatigue effects of Panax ginseng C.A. Meyer: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. PLoSOne; 8(4):e61271.

  5. Barton et al. (2013): Wisconsin Ginseng (Panax quinquefolius) to improve cancer-related fatigue: a randomized, double-blind trial, N07C2. J Natl Cancer Inst; 105(16): 1230-8. 

  6. Hou et al. (2020): Effects of Ginseng on Neurological Disorders. Front Cell Neurosci. ;14: 55. 

  7. Zhou et al. (2016): Gut microbiota-involved mechanisms in enhancing systemic exposure of ginsenosides by coexisting polysaccharides in ginseng decoction. Scientific Reports; 6, Article number: 22474.  

  8. Song et al. (2014): Influence of Panax ginseng on obesity and gut microbiota in obese middle-aged Korean women. Ginseng Res; 38(2): 106-15.