Hvordan IMMUN vil hjælpe dig med at booste dit immunsystem

”Winter is coming.” Nogle vil måske tænke på det kendte citat fra Game of Thrones, mens andre vil tænke på en sæson med røde næser, forkølelser og influenza – og på, hvordan man bedst kan forberede sig på dette. For mange mennesker er det kolde vejr lig med forkølelse. Selvom vind, regn og sne ikke er direkte ansvarlige for at du bliver syg, har vira bedre betingelser for at spredes i det kolde vejr. Derfor er det vigtigt at du tager dig godt af dit immunsystem, så det er klar til at bekæmpe de uønskede ”gæster” – særligt i disse tider, med en verdensomspændende pandemi.

 

Cirka 80 % af dit immunsystem sidder i din tarm. At styrke det vil sige at styrke dets forsvar. Det er derfor at vi hos PremindBiotics har udviklet et naturligt tilskud, IMMUN, som, sammen med en sund kost, vil holde dit immunforsvar stærkt og klar til at bekæmpe uønskede ”gæster”.

Vinteren kan være hård. Med få solskinstimer, lave temperaturer og regn kan det være svært at undgå forkølelse mm. Når det gælder om at støtte dit immunsystem, starter det hele i din tarm. Men hvad består dit immunsystem egentlig af?

Dit immunsystem kan definers som et komplekst netværk af væv, celler og molekyler, som beskytter kroppen mod sygdomme (1). En stor del af immunsystemet er GALT, som står for ”gut-associated lymphoid tissue”. Derudover findes ca 80 % af dine immunsystem-celler i GALT (2). GALT interagerer med de gastrointestinale funktioner, for eksempel ved at øge tarmens permeabilitet som reaktion på stimulering, såsom et måltid. GALT beskytter også tarmen og forhindrer potentielt skadelige stoffer i tarmen i at nå blodcirkulationen. Desværre kan vores nuværende livsstil, vestlig kost og stres føre til svækkelse af denne barriere og føre til øget tarmens permeabilitet, en såkaldt utæt tarm, der igen kan føre til øget sårbarhed over for infektioner (2)

Vejen til et stærkt immunsystem er sund kost, bevægelse og mindskning af stres. Her hos PremindBiotics, vil vi hjælpe dig til at booste dit immunsystem yderligere. Derfor har vi skabt en unik præbiotisk sammensætning, IMMUN, med særligt udvalgte planter, rødder og frugter, som er rige på flavonoider, alkaloider, fibre og naturlig vitamin-C, som støtter dit immunsystem fra tarmen af.

Vores produkter er baseret på egen forskning udført på vores laboratorier i København. I vores beskyttede (patentanmeldte) forskning designede og validerede vi IMMUN-sammensætningen. Indholdsstofferne er indkapslet i syreresistente kapsler, der også neutraliserer smagen. På denne måde sikrer vi, at de bioaktive ingredienser ikke ødelægges af mavesyren, samt at deres fulde kapacitet kan nås.

Her er et hurtigt overblik over videnskaben bag nogle af hovedingredienserne i IMMUN, og hvordan de kan hjælpe dig med at komme igennem den kolde vinter.

Acerola kirsebær
Acerola, også kendt som Barbados kirsebær, er en tropisk frugt, ekstremt rig på C-vitamin med forbløffende 1678 mg pr. 100 g, ~ 30 gange mere end appelsiner! (3). Acerola er også en rig kilde til antioxidanter såsom carotenoider, fenoler, anthocyaniner og flavonoider. Undersøgelser viser, at flere celler i immunsystemet har brug for C-vitamin for at udføre deres opgaver (4). C-vitaminmangel kan resultere i et dårligt præsterende immunsystem. Derudover fandt forskere, at Acerola har milde anticancerogene og antimikrobielle egenskaber (5).


Gurkemeje
Gurkemejerod er blevet brugt i det indiske køkken i århundreder. Det er kendt for dets antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber. Gurkemeje er rig på polyfenoler såsom curcuminoider. En række seriøse studier tyder på, at curcumin - en type curcuminoid - kan hjælpe med at håndtere oxidative og inflammatoriske tilstande (6,7). Betændelse er meget vigtig for sårheling og for beskyttelse af vores krop mod uønskede ”indtrængere”. Imidlertid kan kronisk betændelse have en negativ indvirkning på vores helbred. Curcumin har vist sig at udøve immunmodulatoriske virkninger på flere celler og organer i immunsystemet (8).

Et nyligt klinisk studie viste, at tilskud med gurkemeje har en positiv effekt på tarmmikrobiomet. De fandt ud af, at deltagerne i undersøgelsen har øget indhold og diversitet af tarmens mikrobiom  (= mere modstandsdygtig tarm) og forbedring af symptomer på irritabel tyktarm - IBS (9).

Sort hvidløg
Hvidløg er blevet brugt i århundreder i både mad og medicin. Vores IMMUN-blanding indeholder også sort hvidløg. Sort hvidløg er en type ældet hvidløg, der har gennemgået en såkaldt Maillard-proces. Den er rig på antioxidantforbindelser såsom polyfenoler og organiske svovlforbindelser (10). I sammenligning med frisk hvidløg har sort hvidløg 5 til 8 gange flere fenolforbindelser, hvilket betyder, at den har højere antioxidantaktivitet end frisk hvidløg (11). Flere undersøgelser har vist, at sort hvidløg har potente antiinflammatoriske egenskaber (12). Hvad mere er, sort hvidløg er velkendt for sine antimikrobielle egenskaber på grund af en forbindelse kaldet allicin, der dræber bakterier som Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, som alle forårsager sygdomme (13). Derudover er hvidløg en rig kilde til præbiotika og nærer din tarms gode ”bugs” (14)

Ud over disse ingredienser er IMMUN fyldt med flavonoider fra appelsinskal og hyben, anthocyaniner fra blåbær og gingerolalkaloider fra ingefær. Alt i alt er der masser af naturafledte ingredienser, der kan understøtte dit immunsystem. Her hos PremindBiotics har vi nøje udvalgt evidensbaserede botaniske stoffer, der har vist sig at styrke dit immunforsvar i tider med øget behov.

For at sikre, at du gør alt for at holde dit immunsystem på 100%, skal du prøve at kombinere IMMUN med RO og mindske dit stressniveau (som også kan gøre dit immunsystem mere sårbart over for infektioner) og opnå ro i sindet.

 1. Parkin et al. (2001): An overview of the immune system. Lancet; 357(9270):1777-89. 
 2. Vighi et al. (2008): Allergy and the gastrointestinal system. Clin Exp Immunol;153(Suppl 1): 3–6.
 3. USA food database; https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171686/nutrients
 4. Strohle et al. (2009): Vitamin C and immune function. Medizinische Monatsschrift fur Pharmazeuten; 32(2):49-54. 
 5. Parkash et al. (2018): Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. J Food Sci Technol; 55(9): 3373–3384. 
 6. Hewlings et al. (2017): Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods; 6(10): 92. 
 7. Jurenka (2009): Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Altern Med Rev; 14(2):141-53. 
 8. Bose et al. (2015): Curcumin and tumor immune-editing: resurrecting the immune system. Cell Div; 10:6. 
 9. Peterson et al. (2018): Effects of Turmeric and Curcumin Dietary Supplementation on Human Gut Microbiota: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. J Evid Based Integr Med; ;23:2515690X18790725.
 10. Kimura et al. (2017): Black garlic: A critical review of its production, bioactivity, and application. J of Food and Drug Anal; 25(1):62-70. 
 11. Kim et al. (2012): Comparison of phenolic acids and flavonoids in black garlic at different thermal processing steps. J of funct foods; 5(1): 80-86. 
 12. Kim et al. (2014): Aged black garlic exerts anti-inflammatory effects by decreasing no and proinflammatory cytokine production with less cytoxicity in LPS-stimulated raw 264.7 macrophages and LPS-induced septicemia mice. J Med Food; 17(10):1057-63 h
 13. Bayan et al. (2014): Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 4(1):1-14. 
 14. Sunu et al. (2019): Prebiotic activity of garlic (Allium sativum) extract on Lactobacillus acidophilus. Vet World; 12(12): 2046–2051.